Evigt ung skolföreställning
Vi ger skolföreställningar på Evigt ung under spelperioden februari - juni 2011.
Åren har alltså gått, men under den bräckliga fysiken bankar fortfarande unga, starka hjärtan med spelglädje och ungdomligt uppror i behåll. Deras nycker har överlevt, liksom gamla oförrätter och gammal kärlek, men inte minst talangen och alla de gamla rocklåtarna som de kunde sjunga bättre än någon annan! Kort sagt; det handlar om generationen som vägrade bli gammal, som ville vara evigt ung, Forever Young.
I Erik Gedeons verk är det skådespelarna som står i centrum och musikaliskt illustreras de av pärlor från pop- och rockvärlden. Erik Gedeon har valt låtar med både textlig och musikaliskt dramatisk kvalitet. I Evigt ung poängterar han att vi ska ha respekt för de äldre, vilket börjar med att vi ser dem, försöker att förstå dem och inte isolerar dem som en onyttig grupp i ett effektivt samhälle. Humor är att le tillsammans med dej.
Föreställningen Evigt ung hade Sverigepremiär på Wermland Operas Lilla Scen den 3 juni 2010. Den har gått som en löpeld genom Europa; har haft stora framgångar i Hamburg och Berlin, har gått för fulla hus i Oslo, Köpenhamn, Nottingham, Helsingfors och Uppsala. Våren 2011 tog Wermland Opera upp succén igen.
Handling
Året är 2052 och teaterverksamheten på Wermland Opera har lagts ner sedan 10 år. Huset har nu blivit ett äldreboende och vi får träffa några av Wermland Operas sångare, som i början av 2000-talet hade stora framgångar med föreställningar som La Bohème, Rigoletto och Sunset Boulevard. Sångarna som vägrar att bli gamla, bor i sina loger, använder sina scenkostymer och sin gamla rekvisita. En gång om dagen tar deras sköterska ut dem framför järnridån på scenen till en kulturell trivselstund med andliga sånger och Gullan Bornemarksvisor. Trivselstunden tar sig dock en helt annan vändning än vad sköterskan och publiken tänkt sig …
fakta
- Genre
- Musical
- Spelperiod
- 16 Feb-11 Maj
- Scen
- Lilla scenen
- Längd
- 1 h 50 min
- Paus
- Ingen paus
- Pris
- 105 kr
Medverkande
Christer Nerfont debuterade på Wermland Opera i Les Misérables 1996 som Feuilly och gjorde då även inhopp i huvudrollen som Jean Valjean. 1997 sjöng han rollen som Motel i Spelman på taket på Malmö Opera och samma år kom genombrottet som Robert i Kristina från Duvemåla, en roll han gjorde över 200 gånger.
Jakob Petrén är pianist, kompositör och producent. Efter två års studier vid Ingesunds folkhögskola i Arvika gick han vidare till musikerutbildningen vid Musikhögskolan i Göteborg med Hans Pålsson som huvudlärare. Jakob är verksam som solist, kapellmästare, kompositör och arrangör i flera genrer och konstellationer och framträder regelbundet i stora delar av världen.
Cecilie Nerfont Thorgersen gjorde sin debut på Wermland Opera med rollen som Fantine i Les Misérables 1996.
Jonas är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg. 2008 gjorde han rollen som Armand i Röda Nejlikan på Östgötateatern samt lärjungen Filippos i Jesus Christ Superstar på Malmö Opera. På Malmö Opera har han dessutom medverkat i både Miss Saigon och Doktor Zjivago samt även gjort enmansföreställningen En Annan Musikalartist på Operaverkstan. Våren 2013 spelade han Tony i West Side Story på Stockholms Stadsteater.
Ann är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och är anställd på Wermland Opera sedan 1987.
Björn anställdes vid Wermland Opera 1983 efter avslutad utbildning på Operahögskolan i Göteborg.
Anna-Maria Krawe är sopran och debuterade på Wermland Opera i Menottis En smärre skandal 2003. Sedan dess har hon sjungit både opera- och musikalroller samt medverkat som solist vid många orkesterkonserter.